16:00

Karlbergs BK

Referat: Karlslunds IF HFK - Karlbergs BK

Karlslunds IF HFK tar tre sköna poäng i och med dagens 3-0-vinst hemma mot en av förhandsfavoriterna till seriesegern, Karlbergs BK.

222 åskådare hade nöjet att tillbringa Mors dag på Karlslund Arena, trots ett större regnfall (sett till de senaste veckorna) timmen innan avspark. De fick se hemmalaget mönstra följande lag:

Steffen Kraus
Gabriel Kopkin - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Nabil Osman - Sebastian Loyola Nydén - Laurence Bell - Simon Amin - Ibrahim Habib
Jake Larsson - Adam Molin

Avbytare: Ian McDonald Wilkins, Daniel Ramberg, Pontus Nordström, Carl Grundel, Linus Engwall, Robin Celik, Christer Lipovac

Tillsammans med knattar från våra yngre pojklag äntrar båda lagen in på plan till tonerna av vår officiella KIF-låt.

Matchen börjar i en ganska lugn takt där lagen känner på varandra. Bästa chans första tio minuterna får KIFs Jake Larsson men målvakten räddar.

Två bra frisparkslägen, ett för respektive lag, är förutom Larssons tidigare chans, de enda riktigt heta lägena under första halvlek, men inga mål under de första 45 minuterna. Det märks att det är två defensivt duktiga lag. Hyfsat spel på mittplan men som sagt inget överflöd av vassa lägen under första halvlek.

Det dröjer till den 60:e minuten då matchen dittills bästa chans vaskas fram, och det är KIFs anfallare Adam Molin som får den. En bra djupledsboll till Molin som löper ifrån och avlossar ett vänsterskott men skottet går rakt på målvakten.

Tre minuter senare väljer KIFs tränarpar Samuel Wowoah och Jonathan Ederström att göra ett dubbelbyte då Simon Amin och Jake Larsson byts ut och in kommer Carl Grundel och Christer Lipovac. De väljer även att göra lite positionsbyten på planen i samband med bytena. Detta skulle visa sig vara riktiga genidrag som skulle resultera i positiva händelser för KIF.

Endast tre minuter senare, i den 66:e, får en karlbergspelare sitt andra gula kort och blir utvisad. KIF ser nu sin chans att luckra upp försvaret och bl a får Molin och Lipovac två bra lägen efter varandra men avsluten för dåliga. Även Karlberg får ett jätteläge men missar.

I den 80:e minuten ska låset äntligen dyrkas upp. Gabriel Kopkin gör en fin aktion på högerkanten och spelar in till inbytte Grundel som snyggt placerar bollen i bortre hörnet med ett hårt skott, 1-0! Vi vill även passa på att gratulera Grundel till sitt första seriemål för A-laget!

I den 85:e minuten dubblar KIF sin ledning efter att Nabil Osman, som bytt kant i samband med att Grundel kom in, driver in centralt och avlossar ett skott med högern som målvakten inte mäktar med att rädda, 2-0 till KIF och Osmans första mål för säsongen!

I den 87:e minuten är det Grundels tur att slå ett inlägg och Lipovac slänger sig fram och styr in 3-0, hans sjätte för säsongen! KIF gör alltså tre mål på sju minuter. Direkt efter målet byts målskytten Lipovac ut, och in kommer Pontus Nordström som därmed gör årsdebut i Division 2 efter att ha skadat foten under försäsongen.

Matchen slutar 3-0 till KIF och lagets hemmafacit fortsätter att övertyga. Fem vinster av fem möjliga och 15-1 i målskillnad.

En skön seger givetvis. Målvakten Kraus med sin backlinje framför sig fortsätter att vara stabila, håller nollan, mittfältet känns trygga med boll och summa summarum gör vi tre mål och borde ha gjort tre till med tanke på våra vassaste lägen. Detta mot ett bra Karlberg. Skön känsla att vinna när vi också vet att vi kan spela ännu bättre. Det lovar gott.